Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Sauna Oasis uw sauna en infraroodsauna expert
Sauna Oasis

Wellnessweekend: interessante arrangementen & locaties

Een wellnessweekend bied je de mogelijkheid om even volledig tot jezelf te komen. Op verschillende locaties in ons land kan je terecht voor een wellness arrangement.  Wat dat allemaal kan inhouden, lees je hier.  Benieuwd naar de verschillende locaties met hun prijzen en mogelijkheden? Bekijk dan hier het lijstje met wellnessweekend promoties.

 

Mogelijkheden van een wellnessweekend

Eenmaal je beslist hebt dat je jezelf volledig wil ontspannen, is het handig om te weten wat je kan verwachten. Een wellnessweekend beleven  kan op verschillende manieren. Welke mogelijkheden een wellness biedt, sommen we hieronder op.

 

1. Turks stoombad

Mensen die weinig vertrouwd zijn met sauna’s, beginnen misschien best met een Turks stoombad. De luchtvochtigheid in een hammam is erg hoog. Door de warme stoom ontspant je lichaam zich.  Dit zal een invloed hebben op je psychische welzijn. De temperatuur loopt er vaak op tot 60 C° waardoor je al je zorgen even kan vergeten. Als je nog nooit een voet in een wellnesscenter hebt gezet, ben je misschien geneigd om eerst een Turks stoombad te nemen. De overweldigende hitte van een sauna schrikt nieuwkomers soms af.  Ontdek alles op je eigen tempo. Na verloop van tijd zal je de stap naar de sauna misschien wel overwegen.

 

2. Sauna

sauna tijdens wellness weekend

Sauna’s zijn één van die typische elementen die niet kunnen ontbreken in een wellness arrangement. Gebruik maken van de sauna is goed voor je lichaam en geest. De temperaturen in een sauna lopen vaak op tot 90 C°.  Door deze hoge temperatuur ontspannen je spieren volledig. Daarnaast zullen de poriën in je huid zich volledig openzetten. Hierdoor word je huid goed gereinigd. Het bloed in je lichaam gaat volledig rond, hetgeen positieve gevolgen heeft voor de bloedsomloop. Mensen die last hebben van spierpijnen , gewrichtspijnen of reuma, zijn zeker gebaat bij een sauna sessie.

 

3. Jacuzzi

Daarnaast kan een wellnessweekend ook bestaan uit een sessie in een jacuzzi’s of whirlpool.  Hier zijn de meeste mensen wel vertrouwd mee. De jets in een bubbelbad zorgen voor een sterke stroom. Het contact met de krachtige waterstroom en bijhorende bubbels hebben een positief effect op je lichaam en geest.

 

4. Massages

Last but not least, kan je ook gaan voor een deugddoende massage. Laat je schouders en lichaam  professioneel onder handen nemen door een professionele masseur. Eén van de grootste effecten van stress zijn gespannen spieren.  Dit kan verlicht worden door een goede massage. Daarnaast heeft een massage heilzaam voor je geest.

 

Wellness hotel of prive wellness?

Bij het boeken van een wellnessweekend kan je kiezen voor een hotel of voor een prive wellness.  Een wellness hotel zal vaak iets voordeliger zijn dan een arrangement waar je als individu een wellness afhuurt. In een prive wellness gaat het vaak over een B&B die een aantal wellness cabines ter beschikking hebben. Het kan altijd leuk zijn om helemaal op je eentje of met twee volledig te ontspannen, zonder dat je gestoord wordt door andere mensen.  Je privacy is dan gegarandeerd. Zo hoef je niet te vrezen dat je baas of je buurman tegenkomt in de sauna. Op deze pagina vind je meer info & prijzen van hotels en arrangementen voor een wellness weekend.

 

prive wellness weekend

 

Wellnessweekend aan zee of de Ardennen ?

De twee grote toeristische trekpleisters van ons land, zijn natuurlijk de plek bij uitstek voor een wellness arrangement.  In onze Belgische kuststreek zijn er een paar leuke wellness hotels die al jaar en dag bekend staan om hun uitstekende service en kwalitatieve wellnessfaciliteiten.  De combinatie van wellness en zee is overigens ideaal. Na een deugddoende dag in de sauna, kan je een frisse neus halen op de zeedijk.

Daarnaast zijn ook de Ardennen een optie.  De combinatie van wellness en natuur is de ideale manier om te ontspannen. Een stevige boswandeling, gevolgd door een ontspannend stoombad of massage is een goede manier om te ontstressen.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Wil je een jacuzzi, sauna, infraroodcabine, ... laten plaatsen? Kies dan voor een gespecialiseerd installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 wellness experten actief in jouw buurt.