Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Sauna Oasis uw sauna en infraroodsauna expert
Sauna Oasis

Infrarood sauna: voordelen

Een infrarood sauna, ook wel infraroodcabine genoemd, is de laatste jaren sterk in opmars. Deze sauna heeft immers heel wat voordelen te bieden ten opzichte van de traditionele (Finse) sauna. Ze zijn onder meer goedkoper en ook nog eens goed voor de gezondheid. Ontdek hier alle voordelen van een infrarood sauna.

Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat van jouw project via de offertepagina.

 

①  Laag en goedkoop energieverbruik

Infrarood sauna’s verbruiken relatief weinig energie. Terwijl Finse sauna’s veel energie opslorpen en op krachtstroom moeten worden aangesloten, past een infrarood cabine gewoon in het stopcontact. Deze sauna verbruikt ongeveer tussen de 1100 en 3000 watt, wat overeenkomt met een wasmachine.

Een gemiddelde sauna met 8 stralers heeft een vermogen van circa 2400 watt (2,4 kW). 1 kW kost ongeveer 23 eurocent per uur, wat neerkomt op slechts 0,56 euro voor een sessie van een uur (0,23 x 2,4).

 

② Goede invloed op spieren en gewrichten

In een infrarood sauna kun je tot wel drie verschillende soorten stralers plaatsen. Infraroodstralen dringen diep in het lichaam door en oefenen zo een genezend effect uit op de spieren en gewrichten.  Bij een klassieke sauna is er enkel sprake van omgevingswarmte. Mensen met reuma of rugklachten hebben dus extra baat bij een infraroodcabine.

Verder hebben de infraroodstralen een positieve invloed op de bloedsomloop. Afvalstoffen zullen sneller uit het lichaam verdwijnen, de spieren versoepelen en de huid zal zachter aanvoelen. Door transpiratie wordt de huid namelijk gereinigd.

 

③ Handige formaten en gemakkelijk te installeren

voordelen infraroodsauna

Finse sauna’s zijn over het algemeen relatief groot, aangezien ze de nodige ligruimte verschaffen. Infrarood sauna’s zijn daarentegen al in kleinere formaten te verkrijgen, waar je zittend voor de stralers plaatsneemt. Zo zijn er al infraroodcabine’s te koop met een afmeting van 190x110x100. Je hoeft dus niet over een grote woning te beschikken om deze sauna te kunnen aanschaffen.

 

④ Aangename temperatuur

Infraroodcabine’s produceren temperaturen tussen de 40 en 50 graden Celsius. Dit is een aangename en draaglijke warmte. De temperaturen in Finse sauna’s kunnen immers oplopen tot wel 110°C, wat door sommige mensen als ondraaglijk of onprettig wordt ervaren. Ook mensen met ademhalingsproblemen zullen in een infrarood sauna niet de minste hinder ondervinden.

 

⑤ De sauna warmt snel op

Een ander voordeel is dat deze soort sauna erg snel opwarmt. Na amper 5 à 10 minuten is de sauna al klaar voor gebruik. Bij een Finse sauna moet je daarentegen rekenen op ongeveer 45 minuten.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Wil je een jacuzzi, sauna, infraroodcabine, ... laten plaatsen? Kies dan voor een gespecialiseerd installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 wellness experten actief in jouw buurt.