Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Sauna Oasis uw sauna en infraroodsauna expert
Sauna Oasis

Jetstream zwembad

Heb je een relatief klein zwembad hebt en wil je toch lange afstanden zwemmen? Dan is een jetstream zwembad dé oplossing. De krachtige pompen stuwen het water door de jets, waardoor je in tegenstroom kan zwemmen. Meer weten over zo’n jetstream zwembad? Je leest het allemaal in dit artikel.

Ga snel naar: soortenprijsvoordelen en nadelenjetstream of spa?alternatieven

 

Werking van een jetstream zwembad

Je zwemervaring is vooral afhankelijk van het soort jets en de capaciteit van de pompen. Bij sommige jets zal je je zwemtechniek moeten aanpassen, omdat deze wat turbulentie leveren. Bij dubbele jets is de waterstroom beter verdeeld in de breedte, waardoor de waterdruk onder je schouders gelijkmatiger is en je dus rustiger kan zwemmen.

Hoe harder de stroming, hoe meer turbulentie. Het zwemmen met jets in tegenstroom is dus anders dan gewoon baantjes trekken. Je zal meer corrigerende bewegingen moeten maken als je mooi in het midden van de stroming wil blijven. Je kan het water wel instellen naar eigen wens, zo is het voor iedereen geschikt. Je kan er via een schakelaar zelfs ook voor kiezen om de tegenstroom uit te schakelen.

Een jetstreamzwembad is helemaal iets voor jou als…

 • je graag traint en aan je conditie werkt.
 • je aan het herstellen bent van een blessure.
 • je moet revalideren.
 • je gewoon zalig wil ontspannen en wil genieten van het masserende effect van de jets.

 

 

Soorten jetstream zwembaden

In principe kan je van elk zwembad een jetstream zwembad maken, dus ook van bestaande zwembaden. Er  bestaan 2 soorten jetstream zwembaden: met inbouw jets of met een opbouwsysteem.

 

1. Jetstream zwembad met inbouw jets

Dit soort jetstream zwembad is de meest populaire variant. Hierbij zijn de jets (ingebouwd in het zwembad zelf) voorzien van een aparte aan/uit schakelaar, pneumatisch of zelfs met een afstandsbediening. De jets worden geleverd als set inclusief frontplaat en het vermogen van de pompen kan variëren van 1.7 tot 4 kW.

Dit soort jets kunnen per seconde 10 tot 22 liter water verplaatsen en leveren dus een krachtige straal. Je kan er zelfs een massageslang op aansluiten als je wil genieten van een heerlijke massage met snelstromend water.

 

2. Jetstream zwembad opbouw

Heb je al een zwembad en wil je toch ook genieten van jets? Dan zijn opbouwjets een interessante keuze. Deze kan je ook gebruiken voor kleinere opzetzwembaden en plaats je over de rand van het zwembad. Er bestaan zowel kleinere modellen als grotere pompen. Liever een lichte tegenstroom en massage? Dan kan je best kiezen voor het kleinere model van 0.75 tot 1kW. Als je graag een sterke tegenstroom wil, kies je best voor de grotere, krachtigere pompen van 1.6 tot 3kW.

 

TIP: twijfel je tussen een jetstream zwembad met inbouwjets of opbouwjets? Een zwembadbouwer kan je helpen om de juiste keuze te maken. Vergelijk gratis en vrijblijvend voorstellen via onze offertepagina.

 

 

Prijs jetstream zwembaden

De prijs voor een jetstream zwembad hangt vooral af van het soort zwembad:

 • Jetstream zwembad met inbouwjets: 1.800 à 3.000 euro, excl. plaatsing en eventuele extra materialen
 • Jetstream zwembad met opbouwjets: 1.200 à 3.000 euro, excl. plaatsing

 

Vraag advies aan een gespecialiseerde zwembadbouwer!

Wil je graag een jetstream zwembad op jouw maat? Vraag dan offertes aan bij 2  à 3 gespecialiseerde zwembadbouwers. Zo kan je gericht prijzen, maar ook voorstellen en modellen vergelijken. Ontvang gratis advies en prijzen op maat via onze offerteservice.

 

jetstream zwembad

 

Voor- en nadelen jetstream zwembad

Een jetstream zwembad heeft zowel voor- als nadelen. We zetten ze kort op een rij:

 

Voordelen

 • Weinig ruimte nodig om te zwemmen
 • Goedkoper dan een groot zwembad
 • Ook ideaal voor massagestralen
 • Mogelijk om de kracht van de waterstralen in te stellen volgens je eigen wensen

 

Nadelen

 • Pompen zijn niet goedkoop en verbruiken heel wat energie (gemiddeld 3kW)
 • Zwemmen in tegenstroom vergt enige oefening door de turbulentie (minder zo bij propeller aangedreven systemen)

 

Hou rekening met noodzakelijke hoeveelheid volt

Wil je een krachtige pomp (bv. 70.000 liter water per uur verplaatsen)? Hou er dan rekening mee dat die op 400 volt werkt. Jetpompen hebben al snel een vermogen van 300 watt en je moet ze vaak aansluiten op een gescheiden krachtstroom aansluiting.

Een ervaren zwembadbouwer kan je hierover meer informeren. Ontvang gratis advies en prijzen op maat via onze offertepagina.

 

Jetstream of zwemspa?

Als je wil zwemmen met tegenstroom is een zwemspa ook een optie. In zo’n spa heb je niet alleen de mogelijkheid om in tegenstroom te zwemmen, het bevat ook een jacuzzi-gedeelte om volledig te kunnen ontspannen.

Kortom, zoek je naar een combinatie tussen de klassieke jacuzzi en een jetstream zwembad? Dan is een zwemspa dé ideale keuze. Je kan hem zowel gebruiken om te zwemmen als om uit te rusten. Ook als je met meerdere personen gebruik wil maken van het zwembad, is een zwemspa een ideaal alternatief.

→ Kostprijs zwemspa: €15.000 tot €30.000, incl. btw en excl. plaatsing. Ontvang vrijblijvend offertes.

 

Alternatieve tegenstroom systemen

Tegenwoordig bestaan er ook propeller gedreven systemen. Die zorgen voor een brede waterverplaatsing zonder al te veel turbulentie (bv. Swimstream). De propellers creëren een brede diepe waterstroming, waardoor je precies in een rivier van water zwemt. Dat zorgt voor een unieke zwemervaring.

Een propeller aangedreven systeem kan gemiddeld 10 keer zoveel water per uur verplaatsen als een zwembad met jetstream (maar liefst 1 miljoen liter water per uur).

Kostprijs tegenstroomsysteem met propellers: €12.000 tot € 15.000, incl. btw en excl. plaatsing

TIP: meer weten over dit alternatief voor een jetstream zwembad? Vraag gratis advies op maat bij zwembadbouwers actief in je buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor een zwembad ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd zwembadbouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw zwembad. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 zwembadbouwers actief in jouw buurt.